به طور اصولی تغییرات آب و هوا و شرایط جغرافیایی بر روی کمیت و کیفیت مواد مؤثر گیاهان کاملا تاثیر گذار است و گیاهانی که در نقاط مختلف دنیا کشت و برداشت می شوند
 ممکن است دارای مواد و در نتیجه اثرات مختلف و یا ارزش های درمانی و یا مثلا سمی مختلف باشند.

 یکی از مواد موجود در زعفران که مقادیر زیاد آن باعث سمیت می شود ماده ای به نام safranal است که جزو مواد اصلی زعفران است .با تحقیقات جدیدی که در دانشکده ی
 داروسازی تهران روی زعفران انجام شده است ، مشخص شد که زعفران ایرانی دارای درصد کمتری از safranal نسبت به زعفران نقاط مختلف جهان است و این مسئله یکی از
 بزرگترین مزیت ها و تفاوت های بین زعفران ایرانی و غیر ایرانی است.

 در حقیقت می توان گفت که سمیت زعفران ایرانی در مقادیر زیاد ، کمتر از انواع غیر ایرانی است که این موضوع هنوز برای مجامع علمی و استفاده کنندگان در جهان تازه گی
 دارد. و بدون تردید می توان گفت زعفران ایرانی منطقه ی خراسان یکی از نابترین زعفران های موجود در جهان است .


منبع : وبسایت زعفرانزعفران ایرانی
برچسب ها : زعفران ,ایرانی ,مواد ,جهان ,زعفران ایرانی ,مقادیر زیاد ,نقاط مختلف